Viktigt vid uppstart av nytt företag

Förutom en bra affärsidé eller en efterfrågad produkt är det mycket som är viktigt att tänka på när man ska starta ett företag. Även om produkten eller tjänsten som företaget erbjuder självklart är A och O för att ens få några kunder så finns det andra saker som mer eller mindre kan avgöra företagets fortsatta framgång eller flopp.

Idag är det såklart viktigare än någonsin att ha en bra hemsida. De flesta affärer börjar faktiskt just på nätet. En potentiell kund söker efter den tjänst eller produkt ni har och hittar er hemsida. Är hemsidan ful, svår att förstå och dåligt med information så kommer den potentiella kunden med största säkerhet leta sig vidare till en konkurrent med en bättre hemsida. Att ha en snygg och välkomnande hemsida, som dessutom ger den information som en besökare kan vara på jakt efter, är därför mycket viktigt. Att ha en bra stämning internt är också otroligt viktigt för ett framgångsrikt företag.

Några tips för att få en bättre arbetsmiljö kan till exempel vara:

•    Se till att ha ett bra CRM-system för underlättar de anställdas arbete.
•    Skaffa ett bra verktyg, från till exempel projectplace.se, för organisering av projektarbeten.
•    Att erbjuda en jobbcoach till de anställda har visat sig fungera mycket bra för ökad motivation hos medarbetarna.
•    Hitta på roliga saker tillsammans utanför arbetet. Ta en öl eller middag efter jobbet ibland, gör något kul på konferensen, bjud hem dina kollegor på din inflyttningsfest etcetera.

På nätet hittar du många bra guider med tips inför att starta eget.