Svenskarna toppar internetlistan

Att vi i Sverige har en väl fungerande infrastruktur och använder Internet flitigt förvånar ingen när det kommer på tal.

Vi kommunicerar genom nätet, shoppar, betalar räkningar, slösurfar, jobbar och har i princip hela vårt liv där; information som inte finns någon annan stan än på Internet eller på vår hårddisk. Skrämmande om man tänker efter hur mycket det är som vi faktiskt kan förlora – en trygghet då vi vet att det mesta går att rädda med företag som exempelvis Soondata.

InternetberoendeKvinna-med-mobiltelefon-pa-grasmatta

Att vi är Internetberoende kanske är att ta i, men ändå inte. Vi är det ledande landet i världen när det kommer till hur stor betydelsen Internet har för oss. Men ändå är vi inte nöjda säger Anne-Marie Eklund Löwinder som är kvalitets- och säkerhetschef på Stiftelsen för internetinfrastruktur.

Vi kan sitta här och gnälla om dålig uppkoppling och att saker och ting går långsamt, men jämfört med många andra länder fungerar tekniken väldigt bra här.

Denna lista, som detta är baserat på kommer från att man tar hänsyn till de olika faktorerna såsom den tekniska infrastrukturen, hur många i ett land som är internetanvändare samt hur stor påverkan internet har socialt, ekonomiskt och politiskt. Man kan ställa sig frågan hur framtiden kommer se ut och hur våra internetvanor kommer vara. Antingen ger vi upp vår privata ”jag” och säljer oss till internetföretagen med all vår information. Eller så går vi mot det andra mer skeptiska hållet och ökar vår medvetenhet om att ingenting på nätet är gratis, och då vi betalar med information om oss själva så väljer vi att lämna denna värld och leva IRL istället. Vem vet?