Starta en framgångsrik e-handel

Många är sugna på att ge sig i kast med e-handeln och starta sina egna närbutiker för att finna framgång, men för att ens företag inom e-handeln ska bli framgångsrikt finns en hel del saker att tänka på – såsom plattform, konkurrenter och lagerhållning.

lager-ehandelDet finns flera olika knep att ta till när det kommer till att starta en framgångsrik e-handel och en hel del att ha i åtanke såsom vad man ska sälja och hur man ska förvara de produkter man väljer att vara återförsäljare av. Sen ska man även ha en plats att lagerhålla sina produkter och på lagret sedan ha ordentlig ordning, vilket är ganska enkelt ordnat genom att köpa in etiketter på rulle från Applog och märka produkterna med. På så vis kan man snabbt lagerföra sina varor på ett enkelt och smidigt sätt vilket leder till smidigare leveranser till kunderna. Dock bör man ha ordnat en hel del andra saker innan man ger sig i kast med inköp av lagervaror och det är att skapa själva webbshoppen och välja plattform för denna.

Vilken plattform ska man välja?

Google-sökningNågot som kan vara bra att veta är att det finns en ny webbstandard som är på intåg inom e-handeln. Det är något som branschtidningen ehandel.se skriver om. Till saken hör nämligen att man vanligtvis bygger sina webbsajter i HTML men detta är något som bland annat Google gått i spetsen för att byta ut och vill nu införa en ny standard för webben vilken ska verka speciellt för mobilwebben. Denna nya standard kallas AMP och det står för Accelerated Mobile Pages, och vad man nu vill göra är att inför AMP HTML som ny webbstandard – något som kan vara bra att hålla i minnet när man är på väg att skapa sig en webbshop. Sajter som redan använder standarden är bland annat Twitter, Pinterest, WordPress och LinkedIn. Nästa steg när plattformen är vald är att välja vart din webbhandel ska konkurrera någonstans, och mest rekommenderat är att låta sin e-handel kretsa kring Google.

Varför välja Google?

Google är, som de flesta av oss vet, nätets största sökmotor och används alltså av flest konsumenter. Så att många rekommenderar att använda Google som huvudplats för sin e-handel är därför inte så förvånande. Till exempel skriver tidningen Driva Eget tre tips om e-handel där man just lägger stor vikt vid att just att använda främst Google. Vad man skriver där är att i tre steg:

  1. Ha Google som plats för din e-handel
  2. Kolla hur konkurrensen ser ut hos Google för din produkt
  3. Utvärdera konkurrenterna för att se över lönsamhet inom produktsegmentet

Vad som tydligt syns av ovanstående punkter är att sökmotorn man väljer att konkurrera på med förmån bör vara Google enligt experterna. Men sen när det kommer till att börja tjäna bra pengar på sin e-handel och samtidigt göra den framgångsrik och känd är det annat som ska till. Bästa tipset är att fråga en expert på området, och vem är då bättre än skaparen tills en av landets mest framgångsrika webbshoppar? Så resonerade i alla fall tidningen Privata Affärer när de valde att genomföra just en sådan sorts intervju med Fyndiq-grundaren Fredrik Norberg vilket kan läsas i sin helhet genom att klicka här.