Starta en egen e-butik

En dröm som många har är att starta en egen e-butik. Det är mycket som behöver köpas in i början. En hemsida behövs men det är också mycket praktiskt som måste ordnas, som frakt och emballage.

För att kunna skicka varorna på ett säkert sätt krävs bra emballage. Hos Kontorsgiganten: https://www.kontorsgiganten.se/post-emballage-skarmaskiner-c-8111602_8111641.html går det att hitta ett stort sortiment till låga priser.

Förbered dig väl före öppningsdagen

Genom att driva eget hemifrån går det att sätta sina egna arbetstider, starta litet och sedan expandera verksamheten. Även de företag som redan har fysiska butiker kan vinna mycket på att börja sälja sina varor online. För att driva en webbutik krävs det inte bara en hemsida, utan också ett varulager och emballage till frakten. Det kan behövas både pappskärare och papprullar för att slå in produkterna som du säljer i din e-butik. Det är bra att köpa in ett ordentligt lager innan du öppnar e-butiken så att du står rustad när kunderna börjar komma till hemsidan. Det är ofta bra att köpa mer emballage än som kan verka nödvändigt. Fyrtio procent, vilket nästan är hälften av alla skor och kläder skickas tillbaka skriver Sveriges Radio i en artikel.

Så driver du en framgångsrik e-butik

En stor del av receptet bakom en framgångsrik e-butik är att hitta rätt nisch. Allt fler vill öppna e-butik inom mathandeln, enligt Dagens Nyheter. Den nisch som du väljer att starta e-butik inom bör vara något som kunderna efterfrågar, men det bör helst inte finnas alltför många framgångsrika konkurrenter redan. Det kan dock finnas en möjlighet att lyckas även inom en konkurrensutsatt bransch om just din e-butik erbjuder något nytt, vilket brukar kallas en ”unique selling point”. Du kanske har kommit på en unik lösning till ett problem som kunderna har och som för närvarande inte finns på marknaden.

Du kan enkelt testa din affärsidé genom att öppna en webbshop för när du först startar i en liten skala kan du lära känna dina kunder. Det är förstås också viktigt att ha ett bra e-handelsplattform. Det finns ett antal e-handelssystem att välja mellan. Här bör du utgå från dina tekniska kunskaper, vilka funktioner du behöver och företagets storlek. Du kan lägga upp din e-butik i en färdig lösning eller be en webbutvecklare bygga den från grunden. Genom att tänka på dessa råd har du större möjlighet att lyckas.