Starta eget hotell?

Vad finns det att tänka på när du startar ett hotell – och vad för hotell är ansedda att vara de finaste och lyxigaste i världen?

Vill du starta ett hotell? Då kan det förutom ett sparkapital, vara bra att ha ett koncept att utgå från. Hur ska ditt hotell profileras och hur stort ska det vara – och var ska det ligga?  Det är även bra att tänka på hur dina hotellmöbler ska se ut och inredningen i stort, vad för stil ska karaktärisera hotellet? Rustikt, industriellt, enkelt eller överdådigt? Det är många frågor att ta ställning till. Bra att ha är en stor portion inspiration, kanske från några världens lyxigaste hotell.

Lyxiga hotell att få inspiration från

I Veckans Affärer går det att läsa om några av de absolut lyxigaste hotellen i världen. Det är alltfrån Emirates Palace i Abu Dhabi, Mardan Palace Hotel, i Antalya i Turkiet och många fler. I Mexiko står Secrets Marquis för en riktig lyxvistelse i landet, här finns specialgjorda skulpturer, massiva vattenfall och såklart – infinitypooler. Dessutom bor George Clooney i huset bredvid. Från balkongerna på hotellet kan du se havet, där valar simmar förbi och visar sig då och då.

Ett annat riktigt lyxigt hotell går det att läsa här. Det är Adare Manor på Irland, utanför staden Limerick. Här har finns exklusivt spa, biosalong, toppservice, golfbana, fasanjakt och inte minst en hel del kändisar. Slottet är tidigare hem åt en gammal släkt, men är sedan 80-talet hotell. 104 rum finns det att välja på – alla nyrustade och inredda i klassisk stil. Här jobbar dessutom fler än 350 personer för att serva gästerna och hålla hotellet i det toppskick det är känt för att vara. Bland annat inte mindre än 50 kockar. Passa på att jaga fasan eller spela polo när du är här, eller skjuta pil med båge och jaga med falkar. Det är som en saga.