Optimerad hemsida

För de företagare som har varit igång ett tag så vet de att när det kommer till marknadsföring så handlade allt om annonser i radio, tv och tidningen. Idag är det våra webbsidor som får all vår uppmärksamhet, allt vi idag gör måste synas på webben och därför krävs det en hel del utvärdering av befintliga sidor och en framarbetad strategi. Det krävs en hel IT-avdelning för att få våra hemsidor att gå runt och beroende på om man har en webbshop eller inte så är det även olika hur mycket man arbetar med sidan dagligen.

wordpress hemsida

Idag ligger verkligen fokus på att synas på nätet, den som missat den delen vet att det betyder pengar i sjön. Många som har en butik på en lokal nivå ser inte nyttan med hemsida då de har lokalkännedom. Men medan sökningarna på Google ökar och en ny generation kunder befinner sig i den digitala världen så är det viktigt att man är uppdaterad även lokalt. Att exempelvis söka ”hantverkare Norrköping” är inte helt ovanligt och har man då varken hemsida eller optimerat för sökord så är det ett flertal kunder som man går förlorade. Har du tur så finns ditt företag listat på en av alla de företagsomdömessidor som finns där ute och på så vis kan du åtminstone få ett samtal. Det betyder dock inte att majoriteten av alla möjliga kunder faktiskt tar kontakt på det viset. Många vill gärna lämna in en offertförfrågan via nätet och finns ni inte så är det ju svårt.

Checklista för hemsidan

logga googleFör den som har haft sin verksamhet en längre tid men saknar hemsida eller ens resurser för att skapa en hemsida så ska man veta att det finns smarta lösningar i form av bland annat webbhotell. Sedan är det ganska enkelt att lägga upp sin egna wordpress-skapade hemsida. Tänk på detta när du ska skapa en hemsida:

  • På nätet finns det flera guider för hur man sökoptimerar, följ dessa och lägg upp en optimerar titel och meta för din hemsida. Oftast hittar du dessa enkelt i vilket wordpresstema du än väljer.
  • Se över dina möjligheter till att köpa in bra text till din hemsida. Det är långt ifrån alla företagare som besitter konsten att skriva säljande och bra text. Därför är det smart att låta proffsen hjälpa dig med texten.
  • Använd bilder för att illustrera bland annat referenser som ni har eller varför inte på de anställda för att skapa en mer personlig webbsida?
  • Gör det enkelt att kontakata er, det är alltid smart att ge kunden flera möjligheter att kontakta er. Mejl, telefon och chat är bara några förslag.
  • Enkelt är bra, är ni ett företag som erbjuder en tjänst så är det bra att ha en hemsida som berättar det, ha inte för mycket saker på hemsidan, det kan göra kunden förvirrad, enkel navigering är nyckeln till att kund hittar rätt.

Billigt med digitalt

De som varit med i svängen vet att det absolut inte är billigt med reklam. Det som har kostat flera tusenlappar har varit TV-reklam. Idag har alla samma förutsättningar och i den digitala världen kan den lilla företagaren konkurrera på samma plats som de stora jättarna. Allt du behöver veta är helt enkelt hur du satsar strategiskt på digital marknadsföring.