Kunderna vill ha digital kassa

Konsumenter idag har genom sitt användande av digitala enheter tvingat företag att utveckla sitt kassasystem. Allt fler vill nämligen röra sig i en mellanzon, som sluter samman den digitala och den fysiska världen. Idag består e-handeln av 15 % av all handel i Sverige. Samtidigt menar många att butiksdöden på landsbygden är påtaglig – men, är den verkligen det? Genom att knyta ihop den fysiska och den digitala världen ser vi en minskat konkursutsatthet för butikerna idag. 

Visste du att 70 % av all handel börjar på nätet, genom att man jämför priser och sparar tid, men avslutas sedan i den fysiska butiken? Som e-handlare känner du säkert till detta. Sitoo har ett ”POS System” som gör att fysiska butiker blir ”digitala”. Det gör att man kan ta tillvara på dessa 70 % som reserverat något online, för att sedan göra köpet i butiken. Det blir som en molnbaserad, mobil kassa. Både kunderna och e-handlarna vinner på att introducera ett POS System till sin verksamhet. Ha i god åtanke att systemet är en internationell plattform, så du kan enkelt utvidga din verksamhet.

Digitaliseringen av handeln

Du är säkert bekant med uttrycket ”butiksdöden”. Det är ett hett begrepp i media som du kan läsa om i DN, SvD och i diverse lokaltidningar från landsbygden, som Örnsköldsviks Allehanda. Orsaken till att butikerna stänger ner menar man beror på näthandeln och digitaliseringen. Sätt detta i ett större perspektiv, menar experter på området. Butikerna har nämligen enorma summor att tjäna på näthandeln! Butikskonkurserna minskar i dagsläget dramatiskt; det kan ha att göra med att det just nu pågår en mycket utbredd digitalisering av de fysiska butikerna.

Markbutiker både i storstäderna och på landsbygden har enormt mycket att vinna på att man kan överlappa den digitala och den fysiska världen. På nätet kan man få en övergripande översikt över utbudet, och det gör att de fysiska butikerna egentligen bara behöver se till att de har goda möjligheter till snabba leveranser på plats. Glädjande är också är att det är konsumenternas beteendemönster som har banat vägen för detta nya, moderna kassasystem!