Jobba bekvämt och ergonomiskt hemifrån

Många drömmer om att ha möjligheten att kunna utföra sitt arbete hemifrån. Det är allt vanligare idag och arbetsgivarna har börjat förstå att arbetet i många fall faktiskt blir effektivare och medarbetarna friskare och gladare när de får jobba hemifrån.

Oavsett om du arbetar på kontor eller om du driver eget är det en klok idé att investera i ett hemmakontor. Det behöver inte vara särskilt dyrt eller avancerat, spana in Kontorsshop här, de har allt man kan tänkas behöva för ett hemmakontor. Arbetar du hemma har du själv möjlighet att styra hur du lägger upp arbetsdagen och kan skapa en personlig arbetsmiljö som du blir effektiv i.

Ta med jobbet hem

En del skulle argumentera emot hemmakontoret och mena att man inte bör ta med jobbet hem. För många är hemmet en fristad där de inte vill tänka på jobbet, och det ligger självklart något i det de säger. Många som jobbar hemifrån har faktiskt svårt att släppa taget om jobbet när de väl är färdiga för dagen. I SvD skrev de tidigare i höst om att många svenskar har svårt att stänga av sin jobbmobil när de kommer hem, det blir helt enkelt ett störningsmoment som gör att man aldrig kan slappna av helt. Utöver den aspekten av att arbeta hemifrån finns det övervägande fördelar.

  • Egna arbetstider.
  • Spara pengar på lunch hemma.
  • Bekväma möbler.
  • Inred kontoret i din egen stil, men undvik att få det att se ut så här.
  • Ingen som stjäl din privata kaffemugg.

Något spännande som är på gång just nu i forskningsvärlden är en tröja som är uppkopplad och identifierar om bäraren av tröjan står eller sitter i en riskfylld arbetsställning. Perfekt för både dig som arbetar hemifrån och du som jobbar på kontor eller annan arbetsplats. Kanske kommer det i framtiden tröjor som kan främja vår koncentration och arbetsförmåga hemifrån så att fler får chansen att utföra sina arbeten i hemmamiljön. I många fall skulle nog effektiviteten gynnas av detta, men det är en risk och en fråga om tillit arbetsgivarna emellan om de kan tänkas låta arbetarna jobba hemifrån. Sen finns det även en social aspekt som är viktig att inte glömma bort, något man går miste om när man sitter i sitt hemmakontor.