Internetbaserade företag

Internetförsäljning är ett enkelt och relativt billigt sätt att starta ett företag på. Istället för att skaffa dyra lokaler, inredning och annan man behöver i en fysisk butik, behöver du endast en webbplats och ett lager.

Om du sedan har tur och företaget går bra kan du förstås utöka verksamheten med fysiska butiker också, det går att ha både och. I Trollhättan finns till exempel ett sådant företag.

Även om det är på internet som försäljningen sker först och främst är det också försäljning inne i butiken. Nästan omgående när företaget hade flyttat till Trollhättan blev trycket hårt från kunder som ville åka dit och handla.

Du kan dock klara dig utmärkt på att bara ha en webbutik. Det är ett bra sätt att nå sin målgrupp och vara tillgänglig, både med information och med varor, för fler än bara de som bor i närheten. Webbutiken möjliggör en större kundgrupp och därmed större chanser att sälja.

Många program som underlättar

När du har internet som arbetsplats kan du även använda de tjänster som finns på nätet för att underlätta i verksamheten. Det finns en mängd smarta verktyg för statistikhantering och trafikanalys för din webbsida, du kan annonsera på nätet genom google och andra kanaler, och du kan utföra arbetsuppgifter som bokföring men hjälp av program som MyBusiness bokföringsprogram som är helt internetbaserat.

Det som många tycker är bäst med internetbaserade verksamheter är den frihet som finns. Du kan arbeta tillsammans med folk som bor långt bort och ni kan arbeta på de tider som passar er.