Gör en USP av en app

Du har precis startat en e-handel och alla dina produkter är redo att säljas. Du har goda relationer med olika underleverantörer och du har en fin kundbas. Men du upptäcker snabbt att e-handelsmarknaden som alla talat så gott om, har stenhård konkurrens. Utan en digital transport kommer du inte komma långt. 

Det spelar ingen roll att det du säljer är bäst, har finast kvalitet eller snyggast design. Kunderna kommer fortfarande välja den e-handel som erbjuder smidigast frakt. Något som bevisar detta är den allt ökade populariteten för Traxets GPS körjournal som är ett program för att underlätta leveranserna. Med en digital körjournal kan du bland annat realtidsspåra leveranser, planera rutterna och därmed göra dem mer miljövänliga – men också effektivisera din kundservice. Utan nöjda kunder kommer ditt företag inte överleva länge.

Snabba leveranser och miljötänk – samtidigt

Många tror att det finns en diskrepans mellan snabba leveranser och miljötänk inom transportsektorn. Det börjar man i alla fall tro om man läser en lång artikel i ämnet på ehandel.se. Artikelförfattaren menar att företag måste arbeta hårt för att deras kunder ska välja bort snabba leveranser framför miljövänligare transporter. Vi menar att det går att kombinera de två genom effektiv fleet management.

Det är framför allt småbarnsföräldrar som handlar på nätet, eftersom det råder tidsbrist bland dem. Kanske är det ingen som hinner plocka upp en maskeraddräkt till Halloweendiscot på förskolan nu på torsdag; då väljer många expressleveranser när de nätshoppar. Det är ett smart sätt att spara tid på och det är inte mer miljöskadligt än något annat.

Fördelar med digital GPS:

  • Realtidsspårning
  • Miljömässiga planeringar av en körning (inga onödiga åkturer)
  • Bättre kundservice
  • Konkurrenskraft mot andra handlare
  • Underlättar för förare och arbetsgivare att föra obligatorisk journal

Som e-handlare är det viktigare än någonsin att tänka på leveransdelen av sin verksamhet. Det är den som är nyckeln mellan dina produkter och kunderna, och därför inget du kan försumma med sega leveranser som inte går att spåra. Näthandeln har så pass brett utbud att det du säljer förmodligen inte är unikt. Det är den som erbjuder smartast leveranser som konsumenterna kommer välja.