Att tänka på vid start av e-handel

Det finns en hel del saker att tänka på när du ska starta en e-handel, såsom vilka lagar och regler som gäller och hur du ska gå tillväga för att göra din webbutik så lönsam som möjligt. Så för att få din e-handel att gå med vinst är det smart att göra allt i rätt ordning.

När du ska starta en e-handel är det många saker som ska falla på plats för att du ska gå med vinst på din e-handelsidé. Och det bästa är att skapa din butik i rätt steg, och först att börja med är att välja vilken plattform du vill arbeta från. Välj med fördel en plattform från ett företag som specialiserar sig på e-handelslösningar, såsom det norskgrundade företaget WebOn vilka verkar i Sverige på adressen webon.se. Sedan när det är klart ä ett tips att gå in på verksamt.se där de listar upp allt som gäller inom just din bransch, alltså inom e-handel. Vad man bland annat skriver om där är allt från vilka lagar och regler du ska tänka på och det finns även en hel del goda exempel på andra inom branschen och tips på hur de gjort. Ett bra exempel på person som lyckats bra inom e-handel och som man bör ta till sig råd från är Fredrik Norberg, och dela med sig av råd är just vad har gör i tidningen Västerbottens-Kuriren där följande citat är hämtat ifrån:

– Att räkna ordentligt på alla kostnader för den typ av produkter du tänker börja sälja. Vad kostar de i inköp, vad kostar de att lagerhålla, att skicka till kund, att marknadsföra, hur hög returgrad kommer de ha, har leverantörer produktbilder och texter eller behöver du bekosta dem själv? Det svåra är nämligen att få lönsamhet, inte att starta en e-handel och generera försäljning.

Sälj på flera plattformar

Du kan även använda dg av andra plattformar för att sälja din produkt, något som är nytt är till exempel att man numera kan använda Instagram som plats för försäljning. Det är ett smart sätt att få besökare till din e-handelsplats via en annan plattform då det fungerar genom att annonsen i fotoappen skickar kunden vidare rätt. Det är en funktion som länge funnits hos Facebook, men nu ska man dock testa en ny variant i Instagram, hur den fungerar mer konkret finns att läsa om i en artikel som ehandel.se skrivit vilken du kommer till genom att klicka här.