När du startar ett företag är det bra om du har en redovisningekonom sosm sköter den administrativa och ekonomiska delen av ditt företag (såvida du inte är utbildad, förstås). Fördelarna är många: du slipper den svåra biten av att driva ett företag, du kan ägna dig åt det du själv kan och du ser också till att någon annan håller koll på lagändringar och annat.
Kanske är en extra utgift i ditt lilla företag något du tvekar inför? Men tänk på att det kommer löna sig i längden. Vi har kollat på redovisningsbyrån Modern Ekonomi som passar små och medelstora företag att ta steget och växa. De erbjuder ekonomisk rådgivning och analys men även skattedeklaration som kan vara ett tidsödande och, i många fall rätt krångligt, moment i ens företag.
Bättre att anställa revisor
Många frilansare brukar välja att sköta sin fakturering via ett faktureringsföretag. Det är ett smidigt och enkelt sätt att låta allt det lite ”krångliga” med redovisning att försvinna.
”Egenanställning är ett alternativ till att starta eget företag, där man som frilans åtar sig uppdrag men fakturerar genom ett så kallat egenanställningsföretag. I Sverige arbetar i dag 45.000 personer i anställningsformen, som ökat med i snitt 55 procent årligen de senaste sex åren.” di.se
Tyvärr är det inte alltid det lönar sig rent ekonomiskt att vara egenanställd via faktureringsbyrå. Det finns många problem kopplade till det här sättet att leva på. Faktum är att om ditt frilansande är din största inkomstkälla är det bra att våga ta klivet ut och starta en egen firma eller ett eget företag, som du kan deklarera och redovisa för skatteverket med hjälp av en revisor. Det är många som väljer att inte göra det eftersom de är rädda för att det ska bli svårt, men revisorn ser snarare till att leta upp alla avdrag och förmåner och finns till för att det ska bli mer lönsamt för dig och ditt företag.